my lovely pies

Friday, September 4, 2009

What a Day??!!

assalamualaikum~

what a day!
pagi semalam sy telah melibatkan diri dalam ke"kelam-kabut"an..
bagus..padan muke..
siapa suruh tidur lepas subuh..(tapi sy tidur sbb..TERtidur)


"effa...tak mahu pergi kelaskah?",tiba-tiba satu suara minah sarawak mengejutkan saya dari mimpi nan indah.

yeah..it was jos..my housemate merangkap classmate sy..

dengan muka ala-ala cekodok basi..sy meraba-raba hp utk tgk pukul berapakah waktu itu...

JENG..JENG..JENG...
7.30 pagi...

dan kelas reading skill pada 8 pagi..yang lebih burukkan keadaan..akan ada test pagi tu..

sudah tentu kalau sy lambat..madam A(bukan nama sebenar) akan halau sy..haha..mungkin tak halau..tapi sure di'basuh' dan disental sehingga putih suci dan berseri(gunalah KLOROX)..

menyedari bahawa sy dalam bahaya..lalu..sy pun meluru ke bilik air,siapkan diri sepantas kilat..lalu turun utk naik bas bersama jos..

berada dalam bas pada pukul 7.45 pagi menuju ke kampus yang terletak hampir 10 minit perjalanan menaiki bas(tak sampai 10 minit pun sebenarnya..tapi pakcik bas seorang pemandu berhemah..pandu ikut had ye..)

dengan mata yang masih separuh terbuka n separuh tertutup..berjalanlah sy ke kelas di tmn U..
pergh..nk jalan lagi ke situ dlm 5 minit..(kelajuan biasa)..sy dah tak hirau orang usha2 sy yang mcm cekodok tika itu..(ade aq kesah??)


akhirnya..sampai juga ke kelas..sy ambik port blakang skali..sbb taknak membe2 perasan muka cekodok sy..haha..

beberapa minit kemudian..masuklah lecturer..

Eh..ni bukan madam A..tapi org lain..ganti mungkin..tak kisah la..

"okay..u may begin answering"..

alhamdulillah..dapat jwb dengan tenang..sehinggalah..

tit..tit..tit...(bunyi hp)

"ish..siapala yang bising ni..dah tau xam..matikanlah hp",getus hati kecilku(eceh..)

bunyi itu makin lama makin kuat..dan makin lama juga makin dekat..

Ya ALLAH..hp sy rupa-rupanya..

malu!(masalahnya saya dah offkan hp tadi..)ces..alarm rupanya..(ni sebab waktu alarm tu berbunyi awal pagi td...sy tak matikan..jadi..ia akan terus berbunyi la kan..)

nasib baik lecturer tak tanya apa2..setelah matikan alarm tu..sy teruskan menjwab xam dgn tenang..


beberapa minit kemudian..

"if u have finished answering..u may go.."

teng..tereng..teng..tereng..teng..(bunyi disko..kuat gila kot!)

hua..alarm bunyi lagi..kali ni super kuat n memang menyebalkan..lecturer di depan menggerak-gerakkan kepala beliau..mencari-cari di manakah bunyi itu..

pergh..nasib baik sempat matikan..

setelah siap..sy pun keluar dari kelas..


KURANG ASAM PUNYA HP!!!

9 comments:

fatin nazihah ashari said...

hahahahha
campak aje hp tu. sanggup?

naik bas 8.45 or 7.45?

effa_dila said...

haha..salah2....7.45..
mekaseh bebeyh..

Fahim 'n Alin said...

lame x singgah cni..

wa2.. u mane la ni? abis da mnjadik cikgu?

fareha azhar said...

hehe...skali-sekala jdi cekodok...
sedap gak ye...ngee~

effa_dila said...

bro fahim:skrg sy study kat upsi..amek degree in TESL..

fa:x sedap..malu je..huahuahua..

Sulaiman Bin Ismail said...

tu laa... sape suruh tido lewat... asyik ym jer...kahakahakah....

kurang manis punya HP...keskeskes...

effa_dila said...

haha man..mane de ym la..mlm tuh wat assgnment tau

tengku said...

makcik2..pe nak jadi..
sng x yah g jerk..tdor smapi pagi esok..

effa_dila said...

haha..mane leyh..mid sem test kot waktu tuh...