my lovely pies

Saturday, November 21, 2009

saya bukan pemalas..

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulillah..akhirnya..lebih bersemangat dari semalam..semalam memang langsung tak boleh bergerak..(food poisoning)..really have no idea how it happens..or what causes it?tersalah makan rasenyer..x apalah..dugaan di hari cuti..:D (actually im still suffering from it the moment im writing this post..:( )

tiba-tiba terasa nk share satu dunia apa yang dialami semalam..since both my mom n dad kerja..tinggallah my lil bro(aziq) and i (pesakit) at home..lying on bed menahan kesakitan membuatkan diri ini semakin galak menyeru nama aziq utk tolong ambil barang,air,kain basah.....(nasibb baikla aziq ni baik..hahahaha)

pesakit:aziq,sini kejap
aziq:ye..kenapa?
pesakit:boleh tolong akak x?tolong ambilkan air.
aziq:ha..ok..


_10 minit kemudian_

pesakit:aziq..sini kejap..
aziq:ye...kenapa lagi? (mungkin dia agak bengang..namanya asyik diseru..sedang syok tgk kartunla katekan..)
pesakit:sorryla..tolong ambilkan akak kain n air paip satu bekas boleh?kepala akak panasla..
aziq:ok..


*seminit kemudian...kembali ke katilku dgn membawa...KAIN BURUK!

pesakit:aziq..akak bukan minyak kat dapurla...knp bawak kain buruk?adeh..
aziq:(sambil gelak2)..salah pulak..angah nak air untuk basahkan kain kan?aziq ambik air kat dalam bilik air ek?yang penuh dgn jentik2..biar cepat sihat..
pesakit:(budak ini..sempat lagi nk buat lawak)..
aziq:meh sini aziq buat(dia pun rendam kain..bukan kain buruk lagi..n tuam atas kepalaku sambil bekata..)..ni..aziq dah picitkan jentik2 dalam air ni..dah keluar nanah dia..(sambil gelak2 lagi)


~walaupun agak cekodok adikku itu,tapi he helps me a lot..pergi belikan roti n 100 plus utkku..haish..adik..adik..~

done with that..rasanya..itu je pun nk dishare..berkaitan dengan tajuk post ni..saya bukan pemalas merujuk kepada ramai orang yang asyik tanya bila nk diupdate my blog ni..saya bukan pemalas..cuma..x sihat sikit..nanti kite jumpe lagi ye..salam..:)

8 comments:

THE BLOGGER said...

Ko mmg pemalas...hahaha..sume suruh adik buat itu ini...lembek..hahahaha...:p

effa_dila said...

hei..x sehat kot..:((

mIsTa aLeH said...

cian dia ek..
makan xingat la ni wakakaka ~
ape2 pun hope cepat sihat k. =)
selamat bercuti ~

effa_dila said...

tq bro aleh..

h-o-o-r-a-y-!-!-! said...

siannye adeq ko...
mngse dere!!!!
wat laporn2...
ahaha

effa_dila said...

haha..dikecualikan r..darurat..

dell~ said...

haha.. chumil la aziq
bwk kain buruk.. hahahahah

effa_dila said...

dell..tu la pasal..xjadi sakit tgk prangai dye..