my lovely pies

Tuesday, June 29, 2010

saya sayang family ceria saya (PART 2:boys)

ASSALAMUALAIKUM..

ini sambungan entri sebelum ini.ok..ambik ni..khas buat para jejaka Family Ceria pula.setelah suara2 tidak puas hati kedengaran kerana daku hanya buat entri tentang girls dari FC saje. (mirul, akhmal n afiq jangan terasa).haha..okay2..here..ini ikhlas ye dariku yang ikhlas tapi jauh.eh..haha..ini based on apa yang telah kulihat, kuperhati n kuperinci. (ayat skema tiba2)..

sekali lagi..urutan nama tiada kaitan dengan preferences ye..purely written down randomly.okeyh..sila jangan ada isu2 keluar..tak puas hati sebab tak dapat num satu ke hape ke ye..anda sudah dewasa (eh..membebel lak)


presenting...

Jejaka2 Family Ceria

miqdad@putra (Putra Ikhwan)

  • founder SPM07.seriously sangat serius kalau buat sesuatu.sangat teliti,terperinci,teratur dan segala ter-.
  • dulu takut nak tegur dia.ye r..nmpk macam serius je..jenis yang tak layan sapaan murahan.layan yang eksklusif,yg profesional je (apa aq merepek ni).haha..tapi..bila dah kenal lama..dia sama je macam orang lain.gila gak.eh..gila2 gak.peace miq!lalala
  • seorang yang pandai mencari peluang.tak kisahla ape2 peluang pun.peluan perniagaan,peluang berlako,peluang berjoging,peluang..ape2 saje peluang..bagus2 miq..teruskan usaha..:)
pesanan penaja buat anda: 

teruskanlah dengan semangat anda itu yang sedikit sebanyak memberi motivasi kpd diri ini untuk jadi bersemangat n serius dalam buat sesuatu.wah...terime kasih sbb wujudkan spm07.dengan terwujudnye group macam tu la yg mmbuatkan diri ini ada kawan2 alam maya yang hebat2 belaka..n persahabatan tu terjalin smpai ke luar alam maya smpai skrg..thanx..:)


Remonez (Qusyairi Fadzillah)

  • silent reader.yang hanya akan bersuara bila patut.bagus2..itu yang buatkan orang hormat anda.selalu sedarkan diri ini dengan entri2,komen2 n status2 di blog n fb yang mantop lagi berkhasiat utk kesihatan..thanx remonez.
  • nak mintak maap..sampai skrg asyik panggil remonez je.terbiase..btw knp remonez eik?
  • mula2 dulu takut gak nk tegur,kes sama macam miq.tapi..dah lama2 ok je.ternyata..kita sama saja,manusia yang hidup di bumi Allah.yg membezakan cuma personaliti n penggunaan ayat.eh..haha.
pesanan penaja buat anda: 

kekalkanlah personaliti anda itu remonez kerana itu yang membuatkan anda berbeza dari yang lain.teruskanlah usahamu menyedarkan kami yang alpa ini.that's what friends for.semoga berjaya menjadi seorang perawat ye.perawat yang bukan hanya mampu rawat sakit luaran malahan sakit dalaman pun mampu juga.insyaALLAH...ada rezeki dpt join next gathering..:)


Akhmal (Muhamad Akhmal Abdul Rahman)

  • dia ni kawan nedd.dulu tak perasan lak ade dia kat fs.huhu.sorilah..pakai nick name ape ye dulu?first time jumpa kat gathering hari tu,nampak macam malu2 kambing je.tapi bila dah kenal..kecoh gak rupanya.haha
  • sangat pandai masak.huhu..siap share resepi2 da vogue da vastnye kat blog.cewah..kelas gitu.selalu gak kondem resepi2ku.hukhuk..ye la..pakar la katakan.haha
  • seorang yang baik la juga.selalu gak bagi nasihat..ape2pun..ko kwn yang baik.sila jangan kembang.
pesanan penaja buat anda:


semoga apa yang ko hajatkan akan dapat.selagi kita ikhlas dalam sesuatu n selagi apa yang kita impikan itu tak mendatangkan kemudaratan pada org lain, insyaALLAH ia akn jadi kenyataan..(faham x?).hehe..rajin2la memasak ye.pastu post resepi kat blog.kalau bosan2 n terasa nak main masak2..akanku jenguk blog itu.hehe..good luck!


wan@atuk penyu (Syazwan Miswan)

  • haha..digelar atuk penyu sebab dulu kat fs,profile picnya gamba penyu..so nama tu melekat sampai skrg..sori wan..peace..
  • dulu kat fs seorang yang agak aktif  la kat group tu..pagi2 lagi dah online..menghebohkan discussion board.tapi skrg..dah busy so jarang nmpak online.dulu hampir2 menjadi salah seorang geng kat KMM sama dengan sue ray tapi tak jadi sbb dia sambung studies kat INTI.
  • seorang yang tak banyak cakap..adik beradik remonez ni..bcakap hanya bila perlu.bakal terbang untuk jumpa Barrack Obama tak lama lagi.sure berdebar.haahha
pesanan penaja buat anda: 

tak lama lagi nk berhijrah ke negara orang.sure banyak dugaan kan?berhati2lah ye.nanti bila dah ada kat sana moga tak lupa Family Ceria ni.n jangan lupa sampaikan salam kat Barrack Obama.pada hemat sy,anda seorang sahabat yang baik wlaupun kadang2 agak sarcastic juge.haha..semoga dapat makan kuey teow kungfu kat sana nnt.ade ke?lalalalala..good luck ye..

 

Volpox (Amirul Hamudin)

  • sasterawan berbakat.sangat berbakat dalam penulisan dan dalam aktiviti menyakat orang.yeah..itulah dia volpok terima kasih mirul sebab letak nama aq as da first player waktu main bowling aritu.sangat suke!
  • si bijak ini memang banyak menukilkan hasil2 yang "cantik menarik tertarik kau memang da bomb!"..sehinggakan ada yang telah dipublish ke satu majalah ternama.wah!tahniah sangat2..:)
  • suka masak.dulu siap kondem2 masakan sy sebab katanya apa yang sy masak itu dah lapuk.wah..bukti si mirul ni da biasa masak2.hebat2..haha..oh ya..tak dilupakan..nak minta maaf sebab suka kaitkan kau dengan jiha.ehem2..main2 saja..mintak maaf ye..hehe
pesanan penaja buat anda:

semoga berjaya dalam hidup.semoga satu hari nanti dapatlah aq tengok nama kau terpampang dalam mana2 majalah sekali lagi.kali ni..siap dengan muka.wah..insyaALLAH..teruskan berkarya krn x semua orang miliki bakat macam tu.semoga akan terus bersama Family Ceria walaupun da beranak cucu.haha..weh..aq teringat waktu kat fs dulu..kat thread pasal Makanan Fav tuh..ko share resepi ko..Quacker Oat Volpox.haha..siap ada letak madu.wah..haha..memori tu..gelak2 bila baca balik.ok2..good luck buat diri anda!



Basha (Basharuddin)
  • Basha ni dulu kat FS macam baik2 je..reply thread ke ape ke..baik je.haha..rupa2nya gila2 juga.Basha ni dulu sama matrik denganku.KMM nan indah.haha..kan Basha kan?oblong oh oblong..topup rm5..haha..comel gilak ingat balik zaman hingusan dulu.
  • Basha ni pemalu orangnya..eh..malu ke?lalalala..sekarang dah tak malu da kot.hehe.
  •  meminati haiwan2 ganas seperti buaya,mengkarung,cencurut,cekodok n sebagainya..style sangat.haha             
pesanan penaja buat anda:
teruskanlah dengan sifat humble anda.teruskan juga jadi Basha yang baek yg kukenal sejak matrik.jangan nakal2.haha..nant dah berjaya jangan lupa oblong..eh..jangan lupa daku.sobs..sobs..n still keep in touch with Family Ceria ye.jangan r malu2 tegur kami2 ni ha..hehe..goodluck fren!


Man SBI (Sulaiman Ismail)

  • arkitek yang sudah merayap ke negara orang untuk mencilok idea binaan2 hebat abad ini.yeeha!baguslah man..nanti kalau aku nak design rumah..aku panggil kau ye..;)
  • man ni sangat2 gemar membahan kawan2 di FC.ha..macam2 benda dia buat..usik dia ni,kacau dia ni,kutuk dia ni,macam2 la..memang kadang2 rasa nak ketuk2 je dia.haha..tapi..itu semuala yang menceriakan FC kan?jadi..layan sajelah.haha...:)
  • walaupun man ni agak senget kebiasannye,tapi ada masa,he is really a good motivator.cewah..banyak gak r die penah nasihat aku,bg semangat..trime kaseh r encik.sungguh terharu d situ

pesanan penaja buat anda:

jangan selalu kenekan orang.haha..insaflah..ish3..semoga berjaya menjadi arkitek terhebat di alam ini.dah kaya jangan lupa FC ye..share2 la sikit harta tu.hehe..trime kasih atas segala nasihat2 yg diberikan..contohnye lepas audition sengal tu.haha..walaupun cara ko bagi nasihat mmg sarcastic tapi agak berkesan.thank u..good luck in ur studies dude..


soul@ rooftop (Afiq Azlan)

  • nampak macam senyap..tapi..ish3..haha..first time jumpa kat gathering tu, aq dah buat hal kat dia.haha..sorry eik afiq..janji tak buat lagi.sobs..sobs..
  • walaupun nampak sempoi,tetap ada batas..n kadang2 ayat2nya turut mendatangkan manfaat.kadang2.haha
  • dia ni bakal engineer.orang kalau tak kenal si afiq ni,mungkin akan kata dia sombong n serius..sebaliknya,kalau dah kenal, baru tahu personalitinya..(afiq..sila bayar lebih ye)   
pesanan penaja buat anda: 
mintak maaf sekali lagi pasal gathering tu.uhuk2. semoga berjaya dalam apa jua yang dilakukan. biarkan saja orang judge kita dari pandangan pertma asalkan kita tunjukkan pada mereka yg kita bukanlah spt apa yg mereka fikirkan pd pandangan pertama.(kenapa ayat aq macam terbelit2 ni?)..sila jangan libatkan diri dalam kancah usik2 geng pompuan FC ye..sebelom anda disaman..haha


Nabil (Nabil Irkif)


  • tak banyak boleh kuulaskan tentang nabil ni cuz jarang sangat berkominukasi dengannya..tapi yang pasti..dia kata aku sudah gemuk..sobs..sobs..haha..touching pula..
  • nabil ni seorang yang jiwa kacau..kadang2 baca status fb dia,tersengih daku sorang2..begitu puitis.haha
  • well..kawan yang baik..selalu juga beri motivasi n nasihat..tq2..:)
pesanan penaja buat anda: 

terima kasih sebab tegur aku gemuk.aku dah seminggu tak makan nasi.haha..tiba2.well..goodluck in ur studies n life.jangan jiwa kacau selalu..luahkan pada kawan2..pada FC..semoga dapatlah anda join gathering next time kalau ada..hehe..ceria2 selalu.



OKAY..SEKIAN SAHAJA BEBELAN SAYA..TERIMA KASIH DAUN PANDAN..:)

    15 comments:

    Aiman said...

    Salam,

    Saya Bukan Itik! Kata Man SBI utk mengcover Sulaiman Bin Ismail..

    *Aiman tak kesah pon*

    Wassalam

    Aiman said...

    Salam,

    Saya Bukan Itik! Kata Man SBI utk mengcover Sulaiman Bin Ismail..

    *Aiman tak kesah pon*

    Wassalam

    effa_dila said...

    wsalam..

    eh..aiman ke ni?

    aiman!!!ke mana ko menghilang selama ini?

    Afiq Azlan said...

    byk kli aq da ckp...aq xksh 100x...cepuk kang br nk fhm?ha3

    bese la...xkn sume nk ckp bnda2 ngarut je?kdng2 kne siyes gak..

    mse ble aq wt pjanjian gan ko ni?aq xsoh ko puji aq pn...so xde nk kne2 byar :P

    THE BLOGGER said...

    Aiman, tepat sekali !! BAHAHAHA !!
    Saya bukan itik !!

    effa : i'm really a good motivator ?? ala malu laa....jgn puji lebey2...HAHAHAHA

    fareha azhar said...

    waahh. nmpknye rmi ag yg faa x knal. huhu.

    effa_dila said...

    afiq n man..weyh..aq ikhlas r..

    faa..mari2 sesi ice breaking!

    Aeman Ray said...

    Salam

    Btw,

    Kenapa tak nampak nama Aiman Farhan punye nama? Die bukan mantap ke?

    Saya dengar die femes.. Ramai peminat.. Tapi rupa2nye die tipu saya kot.. Dalam group ni pon org tak ingat die..

    Sampai di sini sahaja tulisan saya kali ini.

    Wassalam

    Aeman Ray said...

    Lupe nk jawap soalan Epal.. Saya di sini.. Sekian..

    Selama ini saya menghilang kerana saya tak berapa nk online dan saya baru abis exam.. (mungkin?)

    Man SBI..
    Sebenarnye btol ke awak bukan itik? (Mode : Ragu2)

    Wassalam

    effa_dila said...

    aiman..alallalala..bukan xmo tulis pasal ko la.ko pun dah lama menghilang..ade fb x?

    dell~ said...

    man, ko x psan ke epa wat pesanan penaja tok ko tulisan paling besar,, nak bg peringatan 2... huahuahua

    effa_dila said...

    haha dell..lupe nk tuka font la syg

    Nurul Sabrina Sharom said...

    jum buat ice breaking blk!
    hehe

    effa_dila said...

    sab..knp?

    THE BLOGGER said...

    font besar special for me ?? ala...terharu nyerr....HAHAHAHA !!