my lovely pies

Wednesday, October 20, 2010

"nenek dah 20 tahun, cu! "

ASSALAMUALAIKUM

"20 tahun itu tua sangat ke?jawab cepat!"

Sekali lagi, Oktober menjelma. 19 Oktober 1990, tarikh daku mula menghidu bau bumi. I mean, bau bilik bersalin di Hospital Besar Batu Pahat, Johor sebelum terus menetap di KL setahun kemudian sampai sekarang. 

18 Oktober 2010 (malam)

it's a tradition for my puddings (puddings is the nama gelaran bagi friendship group aku di UPSI ni) untuk sama ada prank/dare pada ahli group punya birthday. sebenarnya aku x expect yang aku akan kena because prank jahat2 manja ni aku dah penah kena back in semester one so aku fikir kali ni mesti diaorang tak nak buat da. pergh!sangkaan meleset. 

lepas balik dari kelas ganti LC at 10.30 malam lebih kurang, diaorang kata nak beli ais di kedai runcit depan kampus, so aku pun duduk dalam cekodok tunggu diaorang. agak lama di situ, aku rasa tak sedap hati terus aku ekspresikan ketidaksedapan hatiku on FB.

"kenapa rasa macam aku bakal kena prank, tiba2 je kawan2 nak beli ais, nak lari laju2 la!"

selesai mereka membeli, kami pulang. few minutes after aku melangkah keluar dari cekodok.

"2 huge pails of water+one whole plastic of ice+sebungkus horlick ais"

seriously..kepam!basah!hahahahaha..n memang terbaikla kan, sahabatku tersayang poskan video prank tu on FB. adoi!malu2..seluruh dunia tengok (agak exaggerating di situ)

berendamlah aku malam itu tapi mereka tetap sweet buat small makan2 after tu. :) thanx my sayangs (fie, fin,zaf,nina n elly)

"apa hadiah you dapat effa?", tanya Nisa. (woot2..Nisa, I market u kat sini.cepat2 bayar cukai publisiti)..

I didnt answer her question.hehe.sori babe, terhilang fokus jap

actually, antara hadiah paling best ialah 2 biji jerawat di dahi.Ultraman-look gilak!



yang best jugak ialah notification FB yang sangat banyak. thanx kawan2 sekolah rendah(SKPD), sekolah menengah (APGS), matrik (KMM) dan uni (UPSI). terharu sangat. even kawan-kawan yang jauh di perantauan (russia, ireland,aussie, us, egypt,indonesia,china) sudi juga wish.sayang korang sangat2.tak bohong :)

apa lagi hadiah ek? oh. my sis gave me a shocking pink cardigan.pergh!pink is the last color I would wear.seriously. tapi baguslah, kali ni aku akan cuba mempinkkan diri.thanx along.mmuahx <3

ibu dan ayah bagi apa?

kali ni, ayah bagi saya kalkulator.kalkulator ini pelbagai guna.:D





TERIMA KASIH! angah janji angah jaga betul2. :)



8 comments:

THE BLOGGER said...

tu bukan kalkulator...tu blackberry...atau dpanggil "brrrrrrrr"... nampaknya cikgu ni kena balik semula ke darjah satu utk belajar mengenal nama-nama benda....
HAHAHAHAHA !!!!


p/s: tak sabar juga nk tunggu birthday aku sbb mak aku nk bg hadiah kamera dslr... tinggal 2 bulan lg...HOHOHO...

paten said...

KALKULATOR!!! OH MAI ^^

oo ak sebut pun name FC. gitu aaa

effa_dila said...

man:wah.nak dslr juga!

jiha:kalkulator.:) huhu..xpaham ape yg kamu katekan pada baris kedua itu

tengku said...

enpon baru dowh..
blackberry or eseries?

effa_dila said...

E series saje ma.. E71

paten said...

pembetulan

oo tak sebut pun nama fc dalam ucapan. gitu aaaa



paham kah nenek epa? haha

effa_dila said...

oh..awk..sowi.huhu..FC tetap d hati! <3

nedd said...

huuuuuuu. untunglah. he3.