my lovely pies

Wednesday, October 27, 2010

cekodok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM

first thing first. what should I feel? seriously..undefined!tak tahu nak rasa apa. 

Pagi ni aku niat nak drive ke kelas. ye lah, dah dua hari tak bawak cekodok tu. pergh! dahlah pagi ni ada test phonetics pukul 10 pagi, cekodok buat hal pulak pukul 9.15 pagi. check sana sini, semuanya ok saje. so, apa masalahnye cekodokku syg? finally..naik bas je. nasib baik ada lagi bas nak ke kelas yang ambil masa hampir 15 minit untuk smpai dari rumah. 

dah habis test, ayah call katanya nak datang ke Tg Malim nak tgk keadaan cekodok. (oh ye.. memang aku mengadu kat ayah pasal cekodok.haha). aku cakap takpelah (walaupun dalam hati melonjak2 gumbira bila dpt tau ayah nak dtg).

tiba2 kedengaran suara takbir.eh..kedengaran bunyi enjin di luar tingkap bilik.pergh! ayah dtg naik van polis. memang orang ingat ada kes jenayah la kat rumah aku ni. ayah dtg dengan kawan. berpakaian seragam kot. owh..minus the topi n cota la ye. ayahku memang dah biasa dengan kerja2 repair ni because dia sendiri pun memang bertugas kat Kompeni Pengangkutan kat Pulapol tu selepas tidak lagi larat untuk bertugas di bahagian kejar2 pencuri. haha. dah puas baiki, cekodok tetap tak mahu hidup. argh!!!!!!!!!!!. finally ayah decided untuk cari Pusat Servis Proton. berlalulah ayah dengan van polisnya.



beberapa minit kemudian...

besar punya!lori merah datang nak tarik cekodok. ok.sila bayangkan situasi ini.Sebuah van polis disertai oleh dua orang polis berpakaian seragam berserta sebuah lori penarik (ni ke perkataannye?haha) kereta. jiran2 memerhatikan.mungkin pada pandangan mereka,

"seorang gadis ditahan polis atas kesalahan tidak membayar road tax lalu keretanya ditarik".

wohoo..naik lori..naik lori.yeah!naik lori.. naik lori sampai ke bengkel sebab ayah tinggalkan van kat bengkel tu.

p/s: naik lori itu is much3 more better than naik kereta yang disambung ke lori merah besar dan kedudukannya ala2 motosikal buat willie. korang paham ke apa aku cakap ni?pahamla..tolonglah!


setelah beberapa minit..pergh!cekodok tak sakit pun. apakah? motif?!!

looking on the bright side, as what my friend said,

"cekodok sanggup buat apa je utk u. aritu u asyik cakap u rindu ur dad. see, dia dah tolong panggilkan."

haha.thanx cekodok.

ayah..thanx sanggup datang walaupun angah kata tak yah datang. thanx sebab sudi makan lauk yang angah masak tadi. thanx sbb concern. thanx sbb bagi duit poket lagi.  <3


7 comments:

Aaroniero Arruruerie said...

OMG SUWEEEET GILA KAU DENGAN AYAH KAU XD. comelll la eppa!

Hannina said...

sangat comel!! sangat comel!! mmg comel!! beautiful!! (clap clap clap)

..SuRaYa.. said...

akhirnya.polis telah berjaya menangkap seorang gadis yang selalu memandu laju bersama cekodoknya setelah beberapa lama mencarinya!

haha..nasib baik ambulan,bomba tak join sekali.

Nurul Sabrina Sharom said...

Omo mmg sweet..iskh2..

ternyata abah kita sayang kita smuakan..:)

nedd said...

undefined? apakah? antar kat apek tah2 lagi dia taw. he3.

xbyr road tax. kena tangkap polis. he3. mmg comel.

AMENG said...

wowww...new header n skin.nice.
cool song tooooo~

effa_dila said...

aimi:hehe.thanx sweetie :)

nina:suke3 <3

su:haha.agak dasat r kan kalu bomba pon join.

sab:btol3.syg abah2 kite semua!

meng:mekaseh dude. ;)