my lovely pies

Monday, March 22, 2010

bila dah bosan..kita berblogging..

ASSALAMUALAIKUM...

nak cerita kat kalian mengenai hari Sabtuku yang sangat sangat sangat sangat dan sangat gila..haha..sungguh letih tapi..seperti biasa menyeronokkan samapai aku rasa..patut share dengan korang semua.

as usual..woke up early in the morning to Taekwondo class.. nampak je kelibat Master kami, Master shariff, Nina, Josphine and I terus je berlari meluru ke arah beliau.. "Good morning Master, boleh tak kami pulang awal hari ni..say about 9.30 (kelas usually habis pukul 10 pagi) ?kami nak ke rumah madam Ainin,lecturer kami untuk tolong kat majlis kawin anak dia". "ok"..jawabnya ringkas..i love u lah Master..detik hatiku..hehe

pergh..kegembiraan dapat balik awal langsung tak terasa sebab kepenatan latihan tudah memudarkan segala-galanya..sangat dahsyat sampai ade satu tahap tu aku hampir saje termuntah..(serious wo..tak bohong),

tepat sahaja 9.30 pagi,kami berundur pulang ke kolej untuk bersiap sedia ke Kompleks Sukan Proton City bagi membantu Madam Ainon di majlis perkahwinan anak lelakinya. Dalam bas, pak cik bas menghiburkan kami dengan alunan video karaoke dangdut..amalina n iwan gitu..haha


 muke gembira dapat balik awal

mari berdangdut...

Madam ni tak ada anak perempuan, jadi beliau minta tolong aku,Nina, Elly and Josphine untuk membantunya. Kitaorang dah bantu beliau since few days before..preparing gifts for the guests..

bunga telur for the VIP's


door gifts for the VIP's


itu dia..muke gembira dapat siapkan satu


tepat pukul 11 pagi, kami pun bergegas ke kereta Avanza Pak Tam (pakcik prebet sapu) dan menuju ke majlis tersebut.. okay..aku,nina,jos n elly berdiri hampir 4 jam melayan tetamu dan para datuk dan datin..beri gifts pada mereka..

 mari memunggah


penanggah yang baek punyer

pelamin

 raja sehari...


selesai sahaja majlis, linkungan 5 petang..kami pun pulang..dapatlah saguhati dan beberapa gifts yang lain..n paling best..dapat bunga pengantin..real one..comel2..yeeha!


sempat lagi posing


bunga yang dirembat..haha

6 comments:

syahmi said...

nampak sgt malas training. hahaha.

effa_dila said...

syahmi...syhhhhhhhhhhh..jgn gtau org laen

Kasturi S. // biggest fan. said...

hahah i am the most happiest that i understood all of that! my malay is not too shabby!! :D

and wow, you guys must be the lecturers favourites now! i guess definitely top of the class from now on in! haha..

x

effa_dila said...

kas..great!how wonderful u are..still understand malay..thumbs up!

haha..yeah..favorite..means that..after this..if there's any work available..all of us will be the target..hihi

AdamAdli said...

and don't forget about the 'incident'! hahaha....dapat mkn jgak la weh....=P

effa_dila said...

haha..mest mkn byk an?