my lovely pies

Sunday, March 14, 2010

TULANGKU PATAH..HAI..YAK!

ASSALAMUALAIKUM...

Semalam aku  ke kelas Taekwondo. Kelas starts pukul 8 pagi. 7.30 pagi aku turun dari rumahku di tingkat 7 dan menuju ke kafe, (kawan-kawan aku biasanya tunggu kat situ). Pelik.Biasanya waktu-waktu macam ni semua sahabatku dah ada (pengakuan: selalunya aku yang paling last sampai)..tapi tak ada pula..yang ada cuma elly.. lantas, keypad handphoneku dipicit..cuba untuk hubungi Josphine dan elly cuba call Nina. haha..both of them were sleeping and just woke up the moment we called them. They asked us to proceed to the class..so elly and I head to the bus stop. Reached campus almost 6 minutes after that, we seperated up. Elly pergi kelas silat and aku berjalan ke Gimnasium untuk kelas Taekwondo.haish..one thing that I hate the most about needing to walk alone is I feel bored..so..to get rid of it...along the way to the gym, SNAPPING PICTURES!



the orange building is Bangunan Canselori..

ini bangunan pusat pendidikan kana-kanak..for those yang ambik kos pendidikan awal kanak-kanak selalu dtg sini

akhirnya..sampai juga kat Gym..pergh!sikitnya orang..lambat la tu..haish..Malaysian time betul...sambunglah ambil gambar lagi..haha
antara students yang join...

Akhirnya, sahabat-sahabatku yang lain tiba..mereka lewat sebab bas ada masalah..haha


From left: Yin Chian, Pei Ying, Ben Lee, Josphine n Nina..


Selang beberapa minit, kelas pun bermula. OMG! sesi panaskan badan memang memanaskan! sangat dahsyat..cakap je ape yang tak dilipat. kaki naik atas bahu?done! buka kaki sampai jadi lurus 180 darjah macam akrobat tu? done! pumping dengan kaki bersilang dan sebelah tangan letak di belakang badan?done! banyak lagilah..okay..aku menggigil kot..haha.. satu insiden terjadi dan tinggalkan impak sampai sekarang.. waktu our master, Sir S suruh depakan kaki dan turun ke lantai sampai kai tu jadi lurus 180 darjah, I managed to do it..to my own limitation..tiba-tiba..kaki sebelah kanan hilang balance dan terslide lebih ke kanan n menyebabkan kesakitan yang teramat.hua..waktu tu jugalah Sir baru nak start kira..so..it looked pretty hideous.

again..we practiced chon- ji tul like last week. This pattern will be applied in the upcoming competition which will be held on april.. ini salah satu pattern untuk beginner macam kami. ada 19 pergerakan yang sangat2 mengelirukan..sekian terima kasih..Secara keseluruhannya, I did it quite okay but not the best la cuz there were few times I slipped off of the rhythm.

After that, we went back home. Seperti biasa, sebelum naik bas, kami singgah di kedai buah depan kampus. Kedai buah di sini sangat menarik. I should take the pictures and tell all of you the details on why it is a great kedai buah..haha..selesai beli air buah dan makanan untuk lunch, kami pulang ke bilik masing2..

muka serious kepenatan..


kedai buah tu ada di beberapa buah kedai selepas kedai Hotlink tu

nak bagitau ni..badanku sakit sangat hari ini..ahahaha..impak training tu..ape2pun..fun sangat!

2 comments:

sophielicious said...

kesian btol.. sama ar.. smlm x rse sgt.. time tdo da rse.. then skrg bgun tdo lg rse. sengal kot!!.. leher den sakit woo..

effa_dila said...

betol3..dia punya effect slalunyer dtg 1-2 ari pas training..sengal di mana2