my lovely pies

Sunday, January 17, 2010

WHAT I LIKE ABOUT MY NEW HOUSE?

ASSALAMUALAIKUM..

my dear followers..sure korang dah ada baca pasal kesedihanku kena pindah rumah baru kat kolej semester ni kan? haha..waktu tu memang emosi tahap gajah merangkak la..setelah hampir 4 minggu duduk kat rumah baru ni..(dulu kat 1-7-15, sekarang kat 1-7-13) aku adalah juga suka beberapa perkara..beberapa je..hehe..here's the list..

1. i like my new roomate, kak ida..she's from johor (my hometown)..dia sangat rajin..so secara tak langsung..aku yang agak mim alif lam sin ni pun terikutla kerajinan beliau..bagus2..haha..beliau juga seorang yang tak lokek..makan ke..duit ke..huhu..waktu aku ade krisis wang pun dia yang banyak tolong..thanx akak..mmuahx..tapi kesian..dia selalu kena bersabar dengan kegilaan aku..ya..I am a bit crazy..lagi2 dalam bilik..ape kegilaannya? tak perlulah tahu..sibuk je..haha..





2. i like my room sebab dekat dengan gelanggang. kat gelanggang ni selalunya akan jadi lokasi untuk apa-apa majlis..jadi..disebabkan bilikku berdepan dengan gelanggang..tak perlulah aku turun..tengok dari jendela bilik je..haha..tapi..yang tak berapa nak bestnya..sebab kat gelanggang tu jugalah tiap2 petang budak2 lelaki main..so..faham2lah tahap kebisingan yang aku kena hadapi..haha..



ni pandangan dari tingkap bilikku
 


3. i like my room location..dekat dengan pembesar suara surau..jadi..tiap pagi..ada juga suara alunan ayat suci dan azan yang bangunkan aq selain alarmku..tenang je hati sebab setiap hari ada bacaan ayat suci Al-Quran berkumandang..dan setiap kali waktu solat (termasuklah zohor n asar) akan ada solat jemaah..so dapat lagi dengar bacaan ayat Al-Quran..:)


4. i like my room lagi sebab this sem jadi lebih rajin dari last sem.last sem bilik aku agak tertutup sebab tak berhadapan dengan bahagian depan blok..so agak gelap dan terasa macam dalam gua (tak percaya cuba tanya my x-roomate..haha)..tyhsi sem bilikku lagi cerah..so lagi seronok..tambahan lagi siap boleh dengar bunyi keretapi KTM lalu..(sebab lokasi kolej kami agak dekat dengan stesen KTM Tg. Malim)..petang2 dapat dengar bunyi kicauan burung..wah! disebabkan faktor geografi bilikku yang agak best sem ni..aku pun agak rajin mendekorasikannya..hehe..


bilik ni untuk 2 orang..ni bahagian aku..bahagian kak ida takleh tunjuk..privacy..hehe

TAPI!!!!
satu benda ja aku tak berapa suka dengan bilikku...TERLALU DEKAT DENGAN BLOK LELAKI...sampaikan terpaksa tutup tingkap bilik pada waktu tertentu..buktinya..aku n kak ida siap tampal suratkhabar kat tingkap..supaya tak nampak sangat bahagian dalam bilik kami..huhu..

 






p/s: semoga aku akan gembira di rumah baru ni..:)

 

15 comments:

diyanah said...

yaah sgt xsuka bilik dkt ngan laki. bilik sy dkat dgn blok kelas, mmg best tp bila time waktu bdk laki lalu tu, aish aish.

effa_dila said...

oh..stay dalam kampus ke?

THE BLOGGER said...

pergh...BILIK AWOK TERLALU DEKAT DENGAN BLOK LELAKI ?? Mak aii...anda terdedah dgn risiko 'skodeng'...

Jelas sekali pengurusan uniberciti ni x amik perhatian penuh pasal hal penginapan pelajar....

Kalau kat kolej aku, kedudukan hostel pompuan bapak jauh dari hostel lelaki....kira2 7 KM.. siap letak pagar tulis signboard 'LELAKI DI LARANG MASUK'...

Booo...bilik kami lg power...ade tv, peti ais dan mesin basuh...kahkahkahkah...

effa_dila said...

pengurusan universiti kami telah sedaya upaya menyediakan kediaman yang selesa dan efisien untuk pelajarnye..setiap kediaman dilengkapi sistem keselamatan yang sistematik.bla..bla..bal..malas nk ckp..kang cam takbur lak..muahhahahah

Fahim 'n Alin said...

kat mne2 pon sme.. jz blaja rjin2

effa_dila said...

pakcik..betul3..tapi keselesaan kediaman pun mmbantu

♥kAsiH+CiNta♥ said...

tahniah ye cik effa atas bilik baru anda..

effa_dila said...

time kaseh kasih cinta..huk3

fatin nazihah ashari said...

huhu. kolej aku, kpz, campor ade laki pompuan. blok between laki pompuan memg la dekat xyah cakap. mujur blokku bersebelahan blok girl lagi 1.

semoge bahagie dgan rumah baru :)

effa_dila said...

jiha..hua..kiter hampir serupa..

mekaceh syg

tengku said...

huh bgos la tiap kali azan ad speaker dengor..
tapi yg mnjadi persoalan adakh anda bgun??

effa_dila said...

tengku..mestilah..ape punye persoalan la..

snh said...

huh.teringat waktu di kolej dlu.argh

nedd said...

Kluster umah saya jauh ngn blok lelaki!! best...

dekat ngn main gate...senang nak gi klas....my faculty paling dekat dgn hostel..hoyeh..bahagia!

semoga bahagia dgn umah baru..jgn gado2 ngn hmates

effa_dila said...

snh...memori kembali?hihi

nedd..wah..syok r eik?leyh bangun lambat..haha

thanx syg..:)