my lovely pies

Friday, May 7, 2010

girls..it's genting time.. (part 1)

ASSALAMUALAIKUM..

Date: 6th May 2010 (Wednesday)

Time: 9 AM

Destination: KL to Genting Highland
Semalam pertama kali kakiku menjejak Genting Highland..yeah..agak jakun di situ..haha..who cares..dah lama nak pergi tapi sebab banyak sangat kekangan masa, so baru semalam dapat pergi.Went there with my sista, kak Melia n kak Bella (her classmate in Bandung). Keluar dari rumah pukul 9 n menuju ke Kepong by train.Waited for almost 10 minutes..Kak Melia's car appeared n she drove us to Genting.



Kami naik kereta kabel untuk sampai ke atas. okay..I hate the fact that I'm sorta acrophobic.haha..sort of la..tak adalah takut sangat tapi memang sepanjang hampir 15 minit travel dari bawah ke puncak Genting tu memang langsung tak pandang bawah n ada la certain times I tutup mata. Alhamdulillah..sampai juga ke atas dengan selamat. 



Next..off to buy da ticket..sambil senyum2 kambing n mata bercahaya..akhirnya berjaya goda kakakku untuk belanja..haha.. the ticket was RM51. peliklah..tiket harga RM51 which I thought would cover every game but naa..there were certain games yang kena bayar sebelum naik...cuma..dapatlah discount sikit,..takpela..janji heppi.;)



masuk saje gate, dinginnya sudah terasa,jeritan orang2 yang naik roller coaster, n game2 yg lain mencuakkan hatiku yg kegirangan..cewah..kak Bella nampak sgt happy as that was her first time to Malaysia n being in Genting was on her wish list. I was kind of excited x tahu nak pergi ke mana dulu..akhirnya..kami spent  hampir 15 minit n pusing2 saje..n akhirnye menuju ke bahagian indoor games..haha..first destination.. Werewolf Haunted House..Kak Melia, Kak Bella n I were so excited to get in there..sanggup bayar RM18. Kami masuk ke rumah hantu tu dengan menaiki lif.the lift was in cage kind of shape n dijaga oleh satu makhluk..urgh..seram seyh tengok muka encik hantu tersebut..haha..he keeps on staring at me all the way to the top of the haunted house. Kak Melia whispered to me.."I can see a black figure hiding behind U"..yeah..betul..sampai je kat atas..n keluar dari pintu cage tu..makhluk berselubung kain hitam tu sergah aku..ha..menjerit tak ingat dunia la kan..

one word..the haunted house was not scary at all!!membazir je bayar mahal2..cuma..memang banyakla kejutan...bunyi ketukan kat dinding..hantu sergah..sampai ada satu moment tu..aku punyalah terkejut n termaki hantu tu, "I'm gonna kill you later!"..Kak Melia dah gelakkan aku x ingat dunia..well..sure lepas ni xkan masuk lagi

next..kami pergi ke..urm..mana ye?ha..Flying coaster..paid RM10 for that (Kak Bella treat..:) )
..sangat mencuakkan ye..kena baring macam superman n dengan lajunya benda alah tu berpusing 360 darjah ke atas,ke bawah, ke tepi..but seriously..fun! haha...


next..pirate ship!yeah..perlu beratur agak panjang ye..sebelum naik sempat lagi snap picture..muka tak cuak langsung..bila naik pun ok je..siap boleyh lawan2 jerit ngan orang lain..sekali...bila dia hayun dari peak..paling peak..paling tinggi n turun ke bawah dengan laju..mak aih!!perut memang geli..kecut habis..sekecut asam kecut..sampai aku terbangun sambil pandang warning sign kat board depan seat tu.. "Do Not Stand"..ape la..kata Do Not Stand..tapi sah-sah akan buat orang stand..haha..sampai tertutup2 mataku..menahan kekecutan perut..argh!!!




alamak..time to balik kampung..nantikan episod kedua ye..tatatattatata..



5 comments:

dell~ said...

wah....jeles..
epa.. taw la xpat g cosmo world..
haha..

effa_dila said...

haha...cosmos world da pnah g tahun 2006..dell..nnt kiter g genting ea..

syahmi said...

hahaha... pirate ship tu mmg cmtu.

nedd said...

haha..i miss the cable car.....

effa_dila said...

saye gayat