my lovely pies

Thursday, May 27, 2010

RESULT..OH RESULT..

ASSALAMUALAIKUM..

takku sangka..result final sem 2 sangat cepat diumumkan..n paling tak boleh blah..result keluar waktu aku sedang bertarung public speaking di Arau. sangat2 stress la kan bila dapat tau result dah keluar.mula2 cool lagi.."takpelah..nanti dah balik rumah baru nak check", "tak naklah check dulu,kalu result tak best,bertambah lak stress", "rileks..rileks..tak semestinye kena check result skrg..nanti2lah..fokus dulu kat ptdgan..".. adalah antara detik hati kecilku..namun..akhirnya aku tewas..tewas dengan kehendak sendiri..haha..

masalahnya tak ada internet kat sana..eh..ada..tapi kena ada password..waktu hati-membuak2-nak-tahu-result tapi-tiada-internet tu datang, adalah pulak ternampak seorang peserta dari UITM ni sedang main internet di lappynyer..dengan muka tebal ala2 Tembok Besar Cina..aku mintak izin utk pinjam sebentar..dengan senyuman manis, dia izinkan..thanx awak! :D

menggigil2 jari jemariku menaip kata laluan n password untuk mengakses ke dalam Portal UPSI utk tahu resultnya..beberapa saat kemudian..jeng..jeng..jeng..


"ALHAMDULILLAH"...gembira dengan apa yg dilihat sambil mulut tak henti2 mengucapkan syukur..:)


PNGS meningkat 0.10 mata n PNGK meningkat 0.05 mata berbanding semester lalu..akhirnya kekecewaan untuk capai target pada sem lepas terubat krn target 3.8 sem ni lepas juga..alhamdulillah Ya Allah..

bagi sesiapa yang mengikuti blog ni,pasti tahu konflik2 n permasalahan yang aku hadapi sepanjang sem 2 ni..sem 2 ni paling banyak menyaksikan aku menangis,aku tak cukup tidur sampai mukaku jadi toya..setoya cekodok.. mungkin kalian ingat lagi konflik tugasan luar, konflik assignment, n paling mencabar.. konflik kewangan. Namun,alhamdulillah..Allah itu Maha Adil..Dia cabar aku dengan ujian2 tersebut kerana Dia rupa2nya dah sediakan kebahagiaan di penghujung jalan..Alhamdulilllah..

"Ya Allah..hambaMu ini memohon agar dirinya tidak lupa pada hakikat nikmat dunia itu sementara..jadikanlah aku hambamu yang tidak putus berusaha,,,semoga apa yang aku telah capai kini hasil Redha dan KasihMu itu akan menjadi pendorong agar aku lebih berusaha dan bukan terlalu berpuas hati sahaja..insyaALLAH Ya Allah.."

terima kasih sahabat2 yang sama2 menempuh dugaan sem 2, terima kasih ibu n ayah..terima kasih semua..




14 comments:

nedd said...

congrats dear...nedd plak cuak dgn result nnti....

sem ni lah pling worst yg nedd pernah tempuh...oh noooooooo

uhuuuuuu

diyanah said...

tahniah effa! :))

syahmi said...

Congrats babe. :)

effa_dila said...

syahmi..thanx a lot dude..:)

cramer..thanx syg..:)

nedd..chayok2..sure okeyh nedd..i noe u put lotsa effort..truly udstand wat u've been tru syg..byk2 doa k?mmuahx

dell~ said...

wow.. tahniah! hehe

effa_dila said...

thanx syg..;)

fatin nazihah ashari said...

waaa... bestnye
tahnaih epa

siyes i cuak result sem ni..
rase cm sem 1 lagi ok kot jawab..
T___________________T

effa_dila said...

jiha..insyaALLAH ok..doa n tawakal k?

off course u've worked hard for it..go2 jiha..:)

SuE RaY said...

wah wah!!!
congrads!!!!!
lepas 3.8!!
bgsnye!!!
sueray sgt gembira buat eppa..
yay..

sueray final exam pon belum lg..
-_-
cuak2..
harap nak dapat 3.5 pon cam xder jer..
uwaaaa..

and..
and..
and..
sueray suke sgt tgk skin blog eppa..
cantek sgt1000!!!
(nampak sgt jarang lalu br pasan.. =( sowie..)
suke, suke, suke.. =D

effa_dila said...

sue syg..mekaseh..alhamdulillah..

im sure u can la..skrg ni dpt anugerah weird..pasni result weirdly gempak!insyaALLAH..

thanx dear pasal my page bckground..simple2 saje..:)

Nama Diberi Hizzul Hamli said...

ko ttnggl satu lgi, konflik taek-wando ko...
ahahahaha

effa_dila said...

haha abah..ye r..lupe lak!

Cahaya Mataku said...

salamunalaik,
tahniah effa!

keep it up ya!

effa_dila said...

thanx kak..syg akak..mmuahx