my lovely pies

Wednesday, November 3, 2010

aku yang huru hara


ASSALAMUALAIKUM

AMARAN: ini kisah benar. tiada apa yang lebih benar melainkan kebenaran yang benar dibenarkan oleh yang benar dan benar-benar kebenaran yang dibenarkan benar. 

sudah!cukuplah dengan intro yang poyo itu. kisah ini berlaku beberapa hari yang lalu. eh.jap?ye ke beberapa hari yang lalu?ha..betullah. 28 Oktober 2010. (perlu ke boldkan tarikh tu? macam peristiwa berdarah pulak.)

I drove to KTM Tg. Malim to send my lovely friend, Fie who wanted to head to Kajang, spending her 3 weeks break with her family. Together with me were the other members, Elly, Nina, Jos and Zaf. Usually, kalau nak balik ke rumah sewa kami dari KTM tu, aku akan guna jalan yang biasa. I mean, jalan yang biasa orang lalu.it's not that jalan yang aku guna waktu tu tak biasa. still biasa, tiada apa yang luar biasa seperti contoh, jalan itu dilingkari batuan-batuan permata mahupun jalan itu membuatkan keretaku terapung. biasa..masih biasa. argh! fokus..fokus..apa aku nak cerita tadi? ha.. kira agak gedikla kan pada hari tersebut, sebab aku ikut jalan lain. shortcut to rumah. tiba-tiba...

keluar je dari pagar stesen KTM, road block.haha. terbaik kan?




sila cuak..sila cuak.. (background music: Mario punya game bila dia kena serang dengan kura-kura)

masing-masing dalam kereta tiba-tiba senyap. bunyi kentut semut pun boleh dengar. tak bohong. tett. bohong sikit je.

jap.nak tau tak?aku sebenarnya agak kompius waktu tu. aku tengok encik polis tu macam kibar-kibarkan bendera merah which signaled stop. tapi aku tak tau kenapa aku macam nak terus je drive tanpa perlu berhenti. adakah kerana

A.aku cuak?
B.aku rasa diri aku cool?
C.jawapan tiada di atas

ya..betul !jawapan anda betul. apa dia jawapannya? ha..itulah jawapannya.

aku berhentilah. tolonglah paham. aku budak baik. takdenye langgar peraturan jalan raya ni.hehe
Abang George..I mean, encik polis sorang tu nama dia George (seperti yang member aku nampak from the name tag he wore), dia kata padaku,

"lajunya bawak", guraunya sambil tersenyum. senyuman beliau membuatkan sahabatku dari Sarawak, Jos asyik menyebut namanya sehinggalah kami sampai di rumah. (exaggerate tak?).adakah ini yang dinamakan cinta? tanya Jos di dalam hati. yes!mungkin. Jos, next time lalu situ lagi ye, kali ni kalau dia tak suruh berhenti pun, I tolong berhentikan untuk u.haha..

ok. encik polis itu berlalu meninggalkan kami dengan seorang lagi encik polis. wah.kali ini betul-betul cuak. sarjan misai. (tho he reminisced me about my ayah.kembar mungkin?). berikut ialah hasil siasatan yang dilakukan.
nama suspek dirahsiakan bagi mengelakkan malu seumur hidup.

Encik polis:  mintak lesen
suspek : (dengan penuh konfiden ala-ala pemenang Grammy Award menyerahkan lesen), nah encik
Encik polis: (merenung, membelek, menatap, mengstare lesen itu) dengan lesen ni, boleh ke bawa penumpang?
suspek:eh..kenapa tak boleh? (suara konon-konon berani tapi sebenarnya cuak makaleleh)
Encik polis: saya tanya ni, dengan lesen awak ni, boleh ke bawak penumpang?
suspek:bolehla encik.kenapa pula tak boleh?
Encik polis: (menghulurkan lesen itu kepada suspek yang sedang tertekan kerana diasak soalan yang pelik itu)

TERDIAM!SERIOUSLY..AKU TERDIAM.


nasib baiklah kulitku tak putih gebu, kalau tak memang nampak betapa blushingnya aku.apakah yang berlaku? mengapa?kenapa?bagaimana?


.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yeeha! aku TERbagi beliau lesen L.



dah.sila imagine sendiri apa yang aku rasa lepas tu.

moral of the story: jangan drive kereta. naik basikal je.


p/s:bagi yang rasa cerita ni tak lawak, baguslah. ini memang bukan jenaka. ini kes benar dari fail polis. ok. nak sorok bawah sinki jap.malu.








17 comments:

..SuRaYa.. said...

berfalsafah: mencari kebenaran dari kebenaran untuk kebenaran..yeah!!
* subjek sejarah dan falsafah sains punya psl*..

haha!!serius lawak!..ayuh,pasni jalan kaki je.

effa_dila said...

su:haha. malu3. tu r.. konpiden sgt

mIsTa aLeH said...

ahakhakhak..
lawak tul la ahahaha..
nasib baik xkene saman hehehe

effa_dila said...

bro aleh:haha.sy x bersalah!

miss Q said...

sila tnya pd jos, dia nk i mntak no abg george 2 x??? huhuhu..

chenta_coffee said...

hahaha .. mcam3 .. egt bule jd dlm tv je .. pnyedap cerite .. wee

pnyu d lautan said...

Hahaha.... itu ok lgi, klau bg lesen mati mcm mana. Sarjan tu berkata, boleh bwk kereta ke pkai lesen ni... epa pun dgn tidak sdar diri, apehal plak x boleh, itu kan lesen kereta encik...

pnyu d lautan said...

Hahaha.... itu ok lgi, klau bg lesen mati mcm mana. Sarjan tu berkata, boleh bwk kereta ke pkai lesen ni... epa pun dgn tidak sdar diri, apehal plak x boleh, itu kan lesen kereta encik...

pnyu d lautan said...

Hahaha.... itu ok lgi, klau bg lesen mati mcm mana. Sarjan tu berkata, boleh bwk kereta ke pkai lesen ni... epa pun dgn tidak sdar diri, apehal plak x boleh, itu kan lesen kereta encik...

effa_dila said...

aqila:haha.nnt i gtau jos ea bebeyh

chenta:haha. sgt memalukanla dearie

penyu d lautan:siapekah anda?haha. agak senget d situ

Syed said...

eppa sengal

effa_dila said...

syaingal:aq x bsalah.

newrule arshniedae said...

ko suke cite nk WORLD je kannnnn...hahahaa

effa_dila said...

haha ash. yg penting ini kisah benar bebeyh

aku bukan aku said...

haha~

sungguh kartun..
ade ke...

=p

*sure pasni x buat dah

effa_dila said...

remonez:haha. dalam kes ni mmg pkataan kartun tuh

serius x nak jadi defensive da. lolwujud

Amir said...

hahahahaha...
nsib baek x bg kad nama...
nnti keno cop sbgai pompuan gatai... huahuahua