my lovely pies

Monday, December 13, 2010

dulu aku benci kau

ASSALAMUALAIKUM...


pergh!tajuk kontrobesi habis. yeah..memang dulu aku tak suka kau. first time kita bertemu pada tahun 2008 lalu.

kau hadir buat pertama kalinya.



tapi..setelah sekian lama..rindu pula. oh..


bestnya..
 laksa Sarawak. lol.



seriously weh..dulu macam tak suka laksa ni sebab bau dia agak lain tapi bila my housemate dari Sarawak prepared for us kat umah sewa beberapa minggu lalu, nak makan lagi rasanya. so..ke dapur mari..  :)


pictures tell.


mula-mula sediakan garnishes.

isi ayam, telur dadar, cili potong, limau, taugeh. (sepatutnya ade ketumbar gak but i don like)



lepas tu sediakan kuah..






lepas tu suruh si kuat makan buat kerja..hidang!

motip betul budak ni pakai baju KRS sekolah.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


FINALLY...




bon appetite~


4 comments:

dell~ said...

sediakan kuah bagaimana ramuannye? huhu

effa_dila said...

haha. nak buat rencah dier sangat2 leceh.. even my friend from Sarawak tu pun suggests guna perencah yang dijual je. yang paling sedap pakai Hj Manan punya.

MéuzAngelo™ XXIII said...

awk dh follow saye, tengs..
n, saye dh letak link awk dlm blog saye.. ;)

Syed said...

ianya memang sedappp!