my lovely pies

Monday, December 20, 2010

hidung tersumbat memang tak cool

ASSALAMUALAIKUM...

masuk hari ni dah hampir 3 hari aku demam. semalam macam dah recovered tapi pagi ni kena balik. pergh! dahlah aku nak kena ke KLCC untuk ambik buku-buku yang aku dah reserved. sabo je lah. ingatkan nak drive ke KLCC..takyahlah..aku just parked my car at Damai LRT Station and then naik tren ke KLCC>2 stesen je pun. kalau aku drive, parking kat KLCC tu dahlah agak 'strangling blood'.LOL.



apakah perasaan anda naik tren yang super sejuk di pagi hari + masuk mall yang sesak dan hiruk pikuk + drive sewaktu hidung anda 'traffic jam', kepala pening dan rasa nak pass out? yeah..lu pikirlah sendiri. 




abang n kakak kaunter kat Kino pun sure tahan gelak bila aku tanya mereka pasal buku dengan suara yang sengau ala-ala Macy Gray. wohooo..dan memang aku tak sukalah kan nak lap-lap hujan kat hidung tu dalam tren. argh!



Sungguhlah tak menyeronokkan. Buktinya, lebih 3 kali aku sesat dari KLCC nak ke tempat beli tiket tren apakah? mula-mula jalan jauh..tengok2..ha?tempat parking kereta. lepas tu..patah balik..jalan..pergh..tempat tunggu bas dan teksi..patah balik..jalan dan jalan sambil kepala dah makin berdenyut.. ha..sampai pun.


dah dapat buku-buku yang aku nak. alhamdulillah. walaupun..agak berat nak hulur duit waktu bayar. LOL.joking. buku-buku ni will be used in my class next sem.


death of a salesman (arthur miller) : RM52.00
the secret garden (frances hodgson barnett): RM9.90
pygmalion (bernard shaw): RM23.23

wohoo..tak apa..beli buku kira macam investment. membaca itu kan ibadah. :)


lepas dah bayar semua buku tu, check wallet, eh..kenapa ada lagi RM100?oh ya..lupa. waktu pergi Melaka hari tu, ayah ada bagi duit. belum habis lagi guna. ha..baru teringat. kena beli facial wash dan adik beradiknya sebab aku punya sudah habis. rasanya kalau pergi JJ Wangsa Maju mesti murah..so..off to JJ.


yeah..di situ sahaja sudah burn RM90. murah weh dekat Watson and Guardian. 15% less. cepat2 pergi beli barang sana..



eh..lepas tu sempat lagi pergi supermarket beli ni. cita-cita nak buat pudding lapis nescafe petang tadi namun tertidur kepenatan dan kepeningan..esok je lah buat. :D

jelly strips and evaporated milk.


saya sudah broke. esok dan hari seterusnya..stay kat umah diam2..moga sembuh demam,insyaALLAH


3 comments:

syarifah radiah ibrahim said...

memang sangat benci kalau hidung tersumbat
selalu kena masa dalam exam hall yang sangatsangat sejuk
lepas tu rasa sangat susah nak jawab exam, sebelah tangan pegang tisu
redha je la

get well soon ya!
ameenn
;)

effa_dila said...

btol tu babe. rase cam..urghhh lemas. neway mekaseh ya :)

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat