my lovely pies

Thursday, December 2, 2010

25 things about me...

ASSALAMUALAIKUM..

yohooo... despite the fact that I am stuck in the middle of examination, I am now sorta taking my 5 minute break which obviously is not 5 minute. my bubbly and cute friend, fim has tagged me in her post, asking me to tell the whole nation (exaggeration is seriously unavoidable) on 25 things about me. well, I think this post gonna look and sound so narcist, self-proclaimed and bragged. lol. sorry in advance peeps. scroll down if u want or should I say if u have-nothing-else-better-to-do-now-so-why-not-read-this, and u can just hit the 'x' button on top of your page if u dont want to. peace! :)

APA YANG NORMAL PADA SAYA??

1. saya suka masak.
2. saya suka shopping (tapi selalunya takde duit, maka..beli belah tingkap saja)
3. saya suka karaoke ("suara kau macam katak", "pitching lari"..duh..do I care? )
4. saya suka kanak-kanak. 
5. I enjoy motivating others (I find it the best way to motivate myself too)


APA YANG KURANG NORMAL PADA SAYA??

1. saya suka study sorang-sorang sebab saya suka cakap sorang-sorang as if sedang mengajar. weird?
2. saya suka masak banyak-banyak lepas tu garu kepala sebab tak tahu nak bagi siapa makan (peeps..im bad in estimating.duh..)
3. saya kuat berangan. wohoo..dengan harapan angan2 itu akan tercapai (contohnya..nak ada kafe sendiri yang dalamnya ada mini library and small section for spa).
4. saya suka tengok cermin lepas tu senyum sorang-sorang dan berkata.."comel jugak aku ni".
5. saya suka tengok orang (dengan syarat orang tu tak perasan saya) dan senyum sorang-sorang..I DONT KNOW WHY!

APA BARANG YANG SAYA SUKA SANGAT SANGAT 

1. shawls, cardigan, wedges (kasut ye..bukan cheesy wedges KFC yang lembut, berkeju dan lazat itu)
2. white roses (oh..seriously..i had never received any flower before. wonder how it feels like? ;) )
3.  alatan dapur (okay..kenapa saya rasa yang ni patut masuk dalam list apa yang kurang normal pada saya?)
4. barang-barang penjagaan muka dan badan. (Simple products, Vaseline products, The Body Shop products..)
5.  mikrofon. (lol?)

APA YANG ADA DALAM BEG KALAU SAYA KELUAR? 

1. wallet
2. handphone
3.perfume
4.Vaseline's petroleum jelly  (bibir kering itu tak best)
5. tissue (oh..I'm not a sweet girl, I'm a sweat girl..peluh..peluh)


APA YANG SAYA TAK SUKA? 

1. lipas dan apa-apa sahaja serangga yang ada tendency untuk bergerak dengan laju dan terbang. TOLONG!
2. kegelapan dan kejutan. (lemah semangat lah!)
3. chocolate. (yeah..saya akan menggigil menahan manis coklat. dark choco takpe)
4. okay..no offense. saya suka kucing..tapi bila dia dah start manja2..ekor dia digesel2 kat saya, ARGH!!!
5.mengumpat. lagi satu, I dont know why but everytime someone cakap benda buruk pasal orang lain, i will come out with such statements, "ala..mungkin..", "hurm..mungkin..", "ye ke?mungkin.."  ..kesemuanya akan disambung dengan pandangan yang tak ke arah umpatan itu. I prefer on looking onto someone or something's bad behaviours or features through their or its bright side. sebab tu la ramai yang selalu kata macam ni kat saya, "kau ni..bosanlah..baik sangat.ish!". err..no komen.


SO..HERE YOU GO..25 THINGS ABOUT ME. nampak tak 25? 5x5=25 kan? 


5 comments:

ayu toink2 said...

hehehe...nanti i bagi u white rises k yunk..hehe

effa_dila said...

haha.laling..white rises tuh ape?lol..suwitttttttt

~fiM-uNdefiNed~ said...

eh kucing suke gesel kat orang..kalo org tu takot die..hehehehe takot pegang kucing eh?

effa_dila said...

fim: haha. bukan..ade banyak kucing kan suke manja2 kan..im ok with that. seriously ok..tapi i cpat geli biler dye dah meleset2.haha.paham x?

Chewy The Gum said...

saya pun suka itu alatan dapur...=D