my lovely pies

Wednesday, December 22, 2010

I need a name for this

ASSALAMUALAIKUM

awal-awal pagi lagi lepas solat subuh ayah cakap, "angah, nasi tu ada banyak dalam periuk. nanti tengah hari buatlah nasi goreng." wohoo..suka..suka..suka.. ada alasan nak main masak-masak lagi: ayah suruh. ada jugalah aktiviti sementelah terlantar kat rumah ni. godek-godek peti ais. yeah. ada ayam. apa nak buat ye? ha..okeh.satu..dua..tiga..


I dont know what to name this tapi it is a combination of nasi goreng  pattaya + ayam sarjan misai +sambal cili api + papadom.

i wish I could decorate it even more nicely. it would be nice if guna pinggan putih plain.





mana nasinya?.
.
.
.
.
.
.






tada...








ayam sarjan misai? apakah? LOL. aku pun nak gelak baca balik nama ni.

sebenarnya ni resepi ayah. dulu zaman hingusan aku, ayah rajin buat ayam ni kalau ibu tak masak sebab tak sihat or sebab nak bagi chance ayah tunjuk heroic side of him. LOL. memang sedap weh. I'm saying this neither because he is my dad nor because I can make one. tapi memang sedap. one of my favourite dad's cook. sebab memang ayah tak pernah pun bagitau apa namanya, i name it ayam sarjan misai. mungkin juga sebab warna dia agak gelap..macam misai. okeh x?LOL

nak resepi?  silalah ke blog aku ini. 

I still need a name for these combination. ada idea tak? huhu.

hurm.Jumaat ni will be off to Johor, pulang ke kampung sebab ayah ada urusan dengan adik beradiknya. next week dah nak balik UPSI. hua.. tak ready nak start new sem weh. T_T result pun belum keluar.takuttttttttttt.

p/s: suggest a name please. :)

6 comments:

qushaira said...

pataya sarjan misai..hehe

effa_dila said...

haha. chomel gak nama tuh. :)

tengku said...

nsi goreng pasai..
gabungan pattaya n misai..
weyh nak 1..mcm sedap je tgok.

effa_dila said...

poon:haha. macam name jawa da aq dgr.

meh r dtg uma..aq buat satu.haha

amirah said...

I'll name it as "nasik goreng ayahanda"

akak penah makan kat satu kedai yg ada menu nama "nasi goreng nenek".
Bila akak tanya kenapa letak nama tu, dia cakap dia paling suka nenek dia masak nasik goreng tu and dia nak ingat nenek dia sampai bila-bila (skrg dah arwah, al-Fatihah).. his reason is very simple and yet it touches deeply in my heart..

now that "nasik goreng nenek" becomes my favourite meal everytime I drop by at the restaurant..1st, sebab memang super sedap. 2nd, sentimental value..=))

effa_dila said...

sis..that is one super inspiring comment. sweet eh. :)