my lovely pies

Thursday, December 24, 2009

double happiness

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..walaupun pagi ni bermula dengan agak chaotic sebab aku agak kelam kabut dan banyak sangat insiden memalukan berlaku waktu tolong ibu di kantinnya,alhamdulillah..rupa-rupanya ada sesuatu yang ALLAH nak berikan padaku.
seriously..aku lupa hari ni result PMR keluar.apa pentingnya result PMR dan aku?haha..bagi yang dah lama kenal aku atau yang dah lama follow blog ni sure faham..that's because..lepas matrik dulu aku ada kerja sementara sebagai guru ganti kat Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Air Panas,Kuala Lumpur..(agak poyo di situ kerana statekan nama penuh)..aku ditugaskan ajar matematik tingkatan 3 dan 4 dan sivik serta moral tingkatan 4.jadi..pengalaman sebulan bekerja tu bolehla dikongsi dengan membaca blogku sebelum ni ye..hehe..ok..back to the topic..

lepas dah sedar hari ni result PMR keluar..aku pun mesej anak-anak muridku..alhamdulilllah..mereka dapat keputusan yang agak memberangsangkan..erza(7A1B), debbie(6A1B), morgan(7A), aisyah(8A), syakira(8A),izati(8A),diana(7A1B)..and ramai lagi..kepada anak-anak muridku..ingat..result yang bagus bukan satu jaminan kejayaan berterusan..kita masih perlu berusaha..jangan cepat berpuas hati.dan jangan lupa yang kita semua bermula dari bawah.kepada yang dapat mungkin tak seperti yang diharapkan..ingat..usaha itu lebih penting dari hasilnya.kalau kita usaha 10% tapi hasil 90%,,itu rezeki..tapi..kalu kita usaha 90% hasilnya 10%..itu satu ujian..supaya kita lebih berusaha..ingat..Tuhan tidak kejam..:) alhamdulillah..usaha diana,erza dan syakira yang sanggup datang tuisyen kat rumahku waktu cuti sekolah dulu memang berbaloi.bukan sebab apa yang aku ajar tapi sebab kat situ boleh nampak mereka memang berusaha..im proud of all of u..:)

another story..result final exam aku pula..dah bekali-kali aku cuba check result kat upsi portal..tak dapat2 juga..akhirnya..give up..tawakal je la..bila dia nak keliar..keluarla..xnak keluar sudah..(merajuklah konon)..hehe..tiba-tiba dapat mesej dari senior.."effa..result dah boleh check"..tiba-tiba..menggletar pula..takut..dengan kalimah bismillahirrahmanirrohim..aku bukalah link untuk check result tu..


NAMA : Siti Nor Effadila Binti Su'aif 
ALAMAT : *****
PROGRAM : Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua 
FAKULTI : Fakulti Bahasa 
NO. PENDAFTARAN : D2009103****
NO. K/PENGENALAN : 901019******
SEMESTER :
PEPERIKSAAN : Semester 1 Sesi 2009/2010 
TARIKH DIKELUARKAN : 24/12/2009 


mataku pantas meluru ke arah pointer keseluruhan..ALHAMDULILLAH..perkataan pertama terpacul..

3.**

segala usaha berbaloi..terima kasih para pensyarah..terima kasih kawan2..terima kasih ayah n ibu..terima kasih Ya Allah..:)




p/s:akanku tingkatkan usaha..insyaALLAH..

12 comments:

diyanah said...

tahniah tahniah wee.

effa_dila said...

alhamdulillah..tq cramer..:)

Fahim 'n Alin said...

walaweh.. kongatulasyion..

jenguk blog pakcik.. baiyeekk punyee

THE BLOGGER said...

hahah...kan dh kate dh... result ko mesti gempak punyer.. don't worry la...kehkehkeh...

snh said...

Dia Maha Pengaseh

effa_dila said...

pakcik..haha..ok2..akanku jenguk

man..huhu..tq2..alhamdulillah..

snh..betul3..:)

mIsTa aLeH said...

wah congrat eppa =)
tkut nye tunggu result hehehe

Nurul Sabrina Sharom said...

congrates babe!!
keep it up!
=)

effa_dila said...

bro aleh...trima kaseh..alhamdulillah..insyaALLAH ur result ok..

sab..tq syg..:)

akmal farahin said...

beb ! congrate .
teringat pulak zaman2 kita amek result kan . huhu . sebak aku tgok dak2 yang dapat result cemerlang . fuhhh . gembira .

nedd said...

hoyah! again..congrats!

effa_dila said...

ain..dulu waktu pmr ko pown terer kot..huhu

nedd..tq syg..mmuahx